Graffiti-verwijdering
Wanneer een kunstenaar in uw opdracht iets vervaardigt, bent u daar vanzelfsprekend trots en zuinig op. Wanneer een "spuitbus-artiest" uw onroerende goederen ongevraagd van zijn handtekening voorziet bent u daar doorgaans heel wat minder gelukkig mee.

Graffiti komen we overal tegen. Het vraagt kennis van zaken om deze vervuiling te verwijderen. Het gebruikte materiaal, de soort ondergrond, de omgevingstemperatuur, de luchtvochtigheid en de locatie zijn bepalend voor de manier van werken. Het resultaat dient uiteindelijk hetzelfde te zijn voor een schoon object.

Door onze ervaring zijn we ook meegegaan met de huidige eisen binnen onze branche, we werken daarom ook met ervaren, gecertificeerd personeel welke werkt met milieubewuste producten. Verder zijn we uitgerust met modern apparatuur, zoals een hogedrukreiniger met een eigen water- en stroomvoorziening en speciaal straalapparatuur.

We kunnen tevens uw objecten beschermen tegen (nieuwe) graffiti. Indien gewenst brengen we een beschermende laag aan die ervoor zorgt dat de graffiti niet in de steen trekt en verwijderd kan worden met de beschermlaag.

Een beschermlaag (anti-graffiticoating) kan op twee verschillende manieren worden aangebracht:

een semi-permanente laag:
dit systeem is een tussenvorm tussen de steen en de graffiti: de permanente coating. De toplaag is zelfopofferend, waardoor bij het verwijderen van graffiti de toplaag eveneens verwijderd wordt.

een permanente laag:
de graffiti welke op deze coating is aangebracht, hecht weinig en is met een speciaal oplosmiddel te verwijderen zonder de coating aan te tasten. Ook deze coating moet geen verkleuring van de ondergrond veroorzaken en mag na verloop van tijd niet vergelen. Deze coating is wanneer nodig moeilijk te verwijderen.